Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kevättä Ilmassa

Lisätty 30.03.2019

Lumet ovat alkaneet sulamaan vauhdilla. Syysviljat ja rapsi näyttävät vielä hyvältä, talvi on ollut suotuisa syksyllä jäätyneen maan ja hyvän lumipeitteen alla talvehtiville kasveille. Tämän talven lumesta tulee maahan lisäksi hyvä kosteus sulamisvesien muodossa. Syysviljojen kannalta olisi nyt tärkeää ettei lämpötila "sahaisi" yöllä -10 ja päivällä +10 välillä.

Tilallamme uusia kasveja tälle kaudella on kumina ja härkäpapu, lisäksi kaura on pitkästä aikaa myös viljelyohjelmassa. Pääkasvina on kuitenkin mallasohra. Vehnäala lisääntyy myös jonkinverran. Kevätrapsi on jäähyllä viljelykierron vuoksi.Tänä keväänä siirrytään taas kylvömuokkauksessa jyrsintään. Tehokkuuden lisäämiseksi, hankittiin 6 metrinen hinattava Lemken jyrsin.Tänä keväänä siirrytään taas kylvömuokkauksessa jyrsintään. Tehokkuuden lisäämiseksi, hankittiin 6 metrinen hinattava Lemken jyrsin.

Syksyllä levitettiin maanparannukseen puukuitua kovalle savimaalle. Levitystyöstä vastasi tehokkaasti Risto Lauttamus.Syksyllä levitettiin maanparannukseen puukuitua kovalle savimaalle. Levitystyöstä vastasi tehokkaasti Risto Lauttamus.

Yli-Mäkelän tila
Orimattilankatu 77, 15680 Lahti

Heikki Mäkelä
heikki@ylimakela.fi

 

 Löydät meidät myös Facebookista!