Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yli-Mäkelän tilan blogi

Kevättä Ilmassa

Lisätty 30.03.2019

Lumet ovat alkaneet sulamaan vauhdilla. Syysviljat ja rapsi näyttävät vielä hyvältä, talvi on ollut suotuisa syksyllä jäätyneen maan ja hyvän lumipeitteen alla talvehtiville kasveille. Tämän talven lumesta tulee maahan lisäksi hyvä kosteus sulamisvesien muodossa. Syysviljojen kannalta olisi nyt tärkeää ettei lämpötila "sahaisi" yöllä -10 ja päivällä +10 välillä.

Tilallamme uusia kasveja tälle kaudella on kumina ja härkäpapu, lisäksi kaura on pitkästä aikaa myös viljelyohjelmassa. Pääkasvina on kuitenkin mallasohra. Vehnäala lisääntyy myös jonkinverran. Kevätrapsi on jäähyllä viljelykierron vuoksi.Tänä keväänä siirrytään taas kylvömuokkauksessa jyrsintään. Tehokkuuden lisäämiseksi, hankittiin 6 metrinen hinattava Lemken jyrsin.Tänä keväänä siirrytään taas kylvömuokkauksessa jyrsintään. Tehokkuuden lisäämiseksi, hankittiin 6 metrinen hinattava Lemken jyrsin.

Lue kokonaan »

Hellekesä 2018

Lisätty 22.05.2018

Kevään toukotyöt sujuivat hyvin kuivissa keleissä. Ensimmäiset kylvöt orastuivat nopeasti ja tasaisesti. Mitä pitemmälle kylvöt menivät, sitä epätasaisempaa orastuminen oli, johtuen kuivuudesta ja kuumuudesta. Teimme osan myös suorakylvönä kosteuden säästämiseksi. Suorakylvössä rivin kohta jäi kuitenkin hieman karkeammaksi ja kovassa kuumuudessa kosteus karkasi miltei pahemmin kuin muokatussa maassa. Jälkiviisaana suorakylvös olisi kannattanut jyrätä hienomman mururakenteen saamiseksi ja kapillaarisuuden katkaisemiseksi.

Lue kokonaan »

Yli-Mäkelän tilan kuulumisia 2017

Lisätty 22.12.2017

Edesmennyt Netta-koira tarkastelee ojan syvyyttä iltalenkillä omissa peltomaisemissa.Edesmennyt Netta-koira tarkastelee ojan syvyyttä iltalenkillä omissa peltomaisemissa.

Vuosi on taas hurahtanut ohi, eikä Yli-Mäkelän tilan blogia ole ehditty päivittää kertaakaan. Mutta onhan näin joulun alla hyvä summata vuosi ja laittaa se pakettiin. Vuosi 2017 oli sääolosuhteiltaan haastava, kuten jokainen varmaan huomasi kesän säistä. Yli-Mäkelän arkeen kylmä kesä ja märkä syksy toivat oman lisänsä.

Lue kokonaan »

Yhteenveto vuodesta 2016

Lisätty 26.12.2016


Vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä katsahtaa taaksepäin ja kerrata vuoden antia. Yli-Mäkelän tilan blogia ei ole tänä vuonna ahkerasti päivitetty, mutta tilalla ollaan silti oltu työn touhussa tavalliseen tapaan.

Lue kokonaan »

Nettisivuremontti on valmis

Lisätty 15.10.2015

Tilan kotisivut oli päivitetty viimeksi vuoden 2012 keväällä, joten sivuvastaava Elina päätti samalla kertaa uusia koko sivut ulkoasuineen ja sisältöineen. Sivut ovat vielä viimeistelyvaiheessa, joten muutoksia saattaa tapahtua. Kuulisinkin juuri nyt mielelläni palautetta sivuista, toimiiko kaikki kuten pitääkin ja ovatko jutut mielenkiintoisia?

Lue kokonaan »

Yli-Mäkelän tila
Orimattilankatu 77, 15680 Lahti

Heikki Mäkelä
heikki@ylimakela.fi

 

 Löydät meidät myös Facebookista!